Játszótéri eszközök, és ütéscsillapító burkolatok tanúsítása

A 78/2003. (XI. 27.) GKM rendelet  3. §. (1) bekezdése alapján játszótéri eszköz akkor hozható forgalomba, telepíthető, illetve vehető használatba ha megfelel a biztonságossági követelményeknek, és ezt kijelölt szervezet által kiadott megfelelőségi tanúsítvány vagy azzal egyenértékű külföldi megfelelőségi tanúsítvány igazolja.

Kérjen ajánlatot játszótéri eszközök tanúsítására!

Játszótér tervezés? Ne feledkezzen meg a játszótéri eszközök tanúsításáról!

Játszótér tervezés? Ne feledkezzen meg a játszótéri eszközök tanúsításáról! Manapság egyre több játszóteret terveznek az ország számos pontjára, azonban ahhoz, hogy ezek a projektek valójában létre is jöhessenek, szükséges, hogy a területre felépítendő játékeszközök megfelelő tanúsítvánnyal rendelkezzenek, hiszen csakis így felelhetnek meg a biztonsági előírásoknak a játékok!

Ha játszótéri eszközök gyártásával vagy forgalmazásával foglalkozik, csak akkor kaphatják meg termékei a hitelesített tanúsítványt, ha a játékeszközök rendeltetésszerű használata semmilyen testi épséget kockáztató tényezőt nem rejt magában. Ez teljesen jogos elvárás, hiszen a gyerekek biztonsága mindennél fontosabb, főleg a szülők szemszögéből. Így, ha baleset történik, akár bíróságra is vihetik a szülők az ügyet, ám a tanúsítvánnyal rendelkező játékok esetében a játszótéri eszközök tanúsítását végző szervezet vállal felelősséget az esetleges balesetért. Amennyiben megvan a tanúsítvány, öt évig nincs egyéb teendő, a játszótér biztonságosan és szabályosan működtethető.

A játszótéri eszközök tanúsítása kapcsán keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!