Tudjon meg többet Cégünkről!

SZAMEI Kft.

A Társaságot 2001-ben  Szalai József alapította. Elkötelezettsége, kitartása és munkássága mára szakmai szempontból meghatározó szereplőjévé tette a céget a játszótéri eszközök vizsgálatának és tanúsításának piacán.

A szabvány bevezetését megelőzően a Magyar Szabványügyi Testület tagjaként részt vett a prEN 1176-1 szabványtervezet, majd az EN 1176-(1-7) és az EN 1177 játszótéri eszközök biztonságtechnikai előírásait tartalmazó szabványok szakmai szempontból történő értelmezési, fordítási és ellenőrzési tevékenységében.

Mindig nagyon fontosnak tartotta a gyermekek biztonságát és egészséges fejlődését a játék során, ezért elkötelezettként foglalkozott a játszótéri eszközök biztonságosságának gyakorlati és elméleti kérdéseivel. Széleskörű ismeretterjesztő tevékenységet folytatott annak érdekében, hogy az érintettek mielőbb megismerjék a játszótéri eszközök biztonságtechnikai előírásait és követelményeit.

A Magyar Szabványügyi Testületnél 1999. év végén szabványosítási szakértői vizsgát tett, majd a „Játékok, sport,- szabadidő- és szórakoztató eszközök” magyar nemzeti szabványosító műszaki bizottságának elnöke lett, mely tisztséget egészen nyugdíjba vonulásáig betöltötte.

Magyarországon a legrégebbi múlttal rendelkezünk, hiszen elsőként kezdtünk foglalkozni a közterületen, valamint a gyermekintézményekben felszerelt játszótéri eszközök ellenőrzésével, illetve bizonyos sporteszközök szabványosságának, biztonságosságának vizsgálatával és ezt a mai napig is tesszük. 2004 tavaszán elnyertük a GKM kijelölését arra, hogy kijelölt ellenőrző szervezetként vegyünk részt a 78/2003. (XI. 27.) GKM rendelet szerinti feladatok végrehajtásában, illetve 2006-ban arra is, hogy kijelölt vizsgáló laboratóriumként és terméktanúsító szervezetként működjünk. Cégünk vezető szakértője rendelkezik a Magyar Szabványügyi Testület által kiadott szabványosítási szakértői működési engedéllyel. Munkatársainkkal állandóan figyelemmel kísérjük a játszótéri eszköz szabványok változásait, szakmai továbbképzéseken veszünk részt így biztosítva, hogy szakmai felkészültségünk mindig a legjobb legyen.

Cégünk főként játszótéri eszközök szabványossági felülvizsgálatára szakosodott, ezért szakértelmünk ezen a területen kimagasló!

Szalai József nyugdíjba vonulását követően – tudását átadva – munkásságát a lehető legjobb tudásunk szerint folytatva igyekszünk a játszótéri eszközök biztonságosságát elősegíteni, és fenntartani a ránk bízott munkák során.

2017. évben bővítettük cégünk tevékenységi körét és szeretnénk megmutatni, hogy más területen is a tőlünk már megszokott precizitással és megbízhatósággal végezzük munkánkat. Ennek keretében megkezdtük tevékenységünket a tűz- és munkavédelem területén.

Főként kisebb vállalkozások tevékenységét szeretnénk segíteni, hogy a tűz- és munkavédelem szempontjából, a jelenleg hatályos jogszabályok minden rájuk vonatkozó pontjának megfeleljenek.